Lomalta paluun kummallisuuksia

Olipa mukava loma vaikkakin liian lyhyt. Paluumatka Dubaihin sujui mukavasti yölennolla. En tiedä mitä viereisessä penkissä ajateltiin mutta minä kuorsasin suurimman osan matkasta.

Perillä muodollisuudet sujui itsepalveluperiaatteella, E-Gate passi on loistava keksintö!

Sitten reippaasti kohti autovuokraamoa että saa kumijalan käyttöön.
Europcar vuokraamossa kaveri oli varmaan paastonnu jo liian kauan kun tuntui että järjen valo oli sammunut. Ei voinut vuokrata minulle autoa etukäteisvarauksesta huolimatta. Syy kuulemma oli että koska minulla oli resident visa ja paikallinen ajokortti oli alle vuoden vanha niin eivät voi vuokrata.
Voi jessus… Olinhan vain 5 kk ajanut toisen Europcar pisteen vuokraamalla autolla ennen lomalle lähtöä.
Mitenkä se tuntuu että tuo logiikka jotenkin ontuu? Ensin pitää olla paikallinen ajortti että ylipäätään voi vuokrata auto mikäli passissa on työviisumi.
Ja sitten ei voi vuokrata autoa kun on alle vuoden vanha kortti. Kaverilla oli selvästi langat sekaisin.

No emmehän tuosta hätkähdä, pienen piruilun jälkeen siirryin 5 m vasemmalle ja vuokrasin auton toisesta firmasta. Ilman mitään ongelmia.

Ramadan

Muslimien paastokuukausi. Mitä se nyt sitten meikäläiselle merkitsee ?

No ainakin sen että aluksi piti ihmetellä Dubaihin 05:45 laskeutumisen jälkeen miksi kahvio oli aivan tyhjä.
Ja tässä piti kun piti ryypätä aamukahvit.
Tarkemmin katsoen siellä tiskin takana joku tyyppi hääri joten sinne vain varmistamaan on paikka auki vai ei. Periaatteessa se oli kiinni. Käytännössä sopivaan kohtaan kahviota oli kuitenkin viritetty pieni siirtoseinän pätkä jonka takana oli pari pöytää.
Kahvinkin lupasi kyyppari myydä ja vielä löytyi keksin tapainenkin niin sillähän jo päivä lähtee käyntiin.

Sitten keula kohti Abu Dhabia ja konttoria. Kohta perille päästyä sitten kävi ilmi että konttorin viereisessä rakennuksessa oleva kahvila on suljettuna koko kuukauden. Duh…

Lounastaukokin jää väliin koska kaikki ravintolat ovat suljettuina auringonlaskuun saakka. Seuraavana päivänä keksin kauppakeskuksessa olevan pikaruokapaikan joka myy annoksen mukaan…
Voileipä ja vesipullo kulutetaan autossa parkkipaikalla vähän salaa…

Hotellissakin koko ravintola on piilotettu väliaikaisen seinäverhon taakse. On siihen jätetty sopivasta suunnasta katsottuna rako josta voi luikahtaa aamupalalle vaikka aurinko onkin noussut.

Illalla sitten auringonlaskun jälkeen onkin kaikissa ravintoloissa täysi hulina päällä, suorastaa saa jonottaa että pääsee syömään.

Pienenä erikoisuutena vielä maailman korkeimmassa rakennuksessa (Burj Khalifa) asuvien pitää katsoa kelloa vielä vähän tarkemmin.
0…70 kerroksen asukkaat noudattavat normaali aikataulua milloin paaston voi katkaista. 70…141 kerroksien väen pitää odottaa 2 minuuttia kauemmin ja 142 ylöspäin vielä 3 minuuttia kauemmin ennenkuin pääsee syömään.

Ruokailua pitää vähän järjestellä ja hotellissa sitten edessä minibaarin tyhjennys mikä onkin helppo homma koska täälläpäin siellä ei yleensä ole kuin valo. Käynti Carrefourilla ja minibaari täyteen evästä, kyllä sitä näin pärjää sitten.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti